Instruktioner

Här hittar du instruktionerna till uppgiften! Om något är oklart och du inte får tag i ansvarig lärare: ställ en fråga nedan så får du svar så fort som möjligt! Under rubriken "Stöd" hittar du den dramaturgiska modellen och länkar till nyttiga sidor!
Instruktioner - del ett
- Inom gruppen ska ni planera, filma och redigera en kort filmsekvens utifrån den dramaturgiska modell som vi tidigare gått igenom och diskuterat. Gör upp en enkel tidsplan! Hur mycket tid ska ni lägga på varje del av produktionen?
- Om gruppen har svårt för att komma på egna idéer: titta på sagor eller korta berättelser. Kan ni låta er inspireras eller låna en grundhandling? Vad händer om ni anpassar den dramaturgiska modellen på berättelsen? Blir en filmtolkning av historien tydligare och därmed möjlig?
- Gör en storyboard, antingen med bilder eller enbart i text, men denna storyboard ska presenteras för ansvarig lärare innan ni börjar filma! Filmningen ska alltså vara planerad i detalj!
Instruktioner - del två
- Titta på den färdiga filmen. Diskutera igenom vad som utmärker den. Vad handlar den om? Vilka färger, miljöer, karaktärer osv förekommer?
- Utforma en webbplats, exempelvis genom en blogg, som går i linje med filmen. OBS! Tänk på att upphovsrätten gäller även här (t ex bilder)! Beakta även tidsaspekten. Det viktigaste är inte att webbsidan är snygg eller avancerad, utan att den representerar gruppens film (innehåll, stämning) på bästa sätt! Samtliga gruppmedlemmar ska delta i både film- och webbarbetet. Börja därför inte på del två förrän ni fått klartecken från läraren på att ni är klara med del ett!
- Ladda upp den färdiga filmen på YouTube eller annan videodelningssajt.
- Publicera filmen via inbäddningsfunktionen på gruppens webbsida.
Redovisning
Redovisningen går till på följande vis: varje grupp visar sin film via webbplatsen. Övriga grupper ges tillfälle att analysera filmen utifrån den dramaturgiska modellen, men också kommentera, ge konstruktiv kritik eller ställa frågor kring filmen och webbplatsens utformning/design. Därefter delger den redovisande gruppen sina tankar och ideér. Efteråt finns möjlighet för gruppen att göra ändringar på webbsidan om så önskas. Websidan/bloggen med filmen ingår därefter i elevernas portfolio (vilket förekommer att man sammanställer inom mediaämnen).
Är det något som är oklart? Ställ en fråga i kommentarsfältet nedan!
Lycka till med momentet!
Kommentarer
Trackback